Bedriftsbesøk Rennsjøen DA

Monika og Tore fulgte drømmen. Nå driver de med siderproduksjon og reiseliv i Kjørsvikbugen.

Etter mange år i Oslo med trygge jobber, velger Monika og Tore å flytte til Kjørsvikbugen og starte med et prosjekt som har vært en drøm i mange år. Reiseliv og siderproduksjon skal nå bli den nye hverdagen. De flytter inn i det som til nå har vært hytta, kjøper seg en gård med litt dyrkamark og setter i gang.
I dag står ekrene på Solbu fulle av epletrær og vinranker, og mere skal det bli. I tillegg har de en skogseiendom ved Rennsjøen, der de leier ut jaktrettigheter og overnatting.

Etter en mildt sagt dårlig sommer, kommer også en dårlig eplehøst. Heldigvis har de fått god hjelp fra innbyggere i Aure og Heim, som mere enn gjerne er med og bidrar med overskuddsfrukt slik at det blir ørlite sider produksjon i år også.

Når vi kommer på besøk har de nettopp presset epler og pærer, og sagt farvel til et jaktlag som har bodd på Solbu og vært på hjortejakt i Rennsjøen en liten uke.

 

Hva er navnet på bedriften?

Rennsjøen DA

 

Hvor mange ansatte er dere?

Vi er vel strengt tatt ikke ansatt, men vi er to eiere.
Trenger vi ekstra hjelp, leier vi inn det.

 

Hva driver bedriften med?

Vi driver med drikkevareproduksjon gjennom merkevaren Villeplet, jaktutleie og reiseliv.
Vi driver også med opplevelser der vi for eksempel kan lage 5 retters middag med eller uten vinkurs på gården vår Solbu.

 

Hvor gammel er bedriften?

Bedriften ble startet i Januar 2019, da vi flyttet hit fra Oslo.

 

Nyheter! Skjer det noe nytt hos dere?

Vi skal snart lansere 2021-årgangen av våre tre forskjellige sidere. Etiketter trykkes i disse dager. Sideren vil bli solgt fra egen gård og via restauranter.
I 2021 var vi så heldige å få plukke epler hos vår økologiske eplenabo Kallhammarrampen, denne ble gjæret på egen tank og tappet som en egen sider. Denne vil da også bli servert i deres restaurant. Topp samarbeid!
Også har vi brutt opp nytt land til nye vinstokker som kommer neste år, så om noen år er vi kanskje i gang med vinproduksjon også?

 

Hva er utfordringene for bedriften?
Utfordringer er tid. Alt for mange oppgaver vi må gjøre, og alt for lite timer i døgnet.

 

Hvorfor meldte du din bedrift inn i ANF?

Monika er styreleder i ANF, og ble valgt inn som det rett etter at de flyttet til Aure.
Vi synes det er viktig at bedriftene står sammen. Ikke mot noe, men for noe.
ANF er en samling for næringslivet i Aure som vi synes det er viktig at vi er en del av selv om vi er små.

 

Hva kunne du tenkt deg at ANF jobbet mer med/ blitt bedre på?

Vi kunne tenkt oss at ANF hadde hatt et enda bedre samarbeid med kommunen.
Kraftproduksjon og utbygging av veier er saker ANF allerede jobber med, dette er veldig viktige saker som har stor betydning for næringslivet i kommunen. Da er det viktig med godt samarbeid.
En annen sak ANF kunne blitt bedre på, er og skaffe møteplasser for næringslivet. Det mangler en arena der næringslivet samles og blir kjent med hverandre. For at vi skal jobbe bedre sammen, må vi kjenne til hverandre.

 

Hvis du hadde vært ordfører i Aure for en dag og fikk bestemme en endring, hva ville du prioritert for næringslivet?

Da ville vi prioritert og fått større kapasitet på strømnettet, det både er og vil fortsette og være en viktig sak i årene fremover.
Vi bør også få større fokus på og produsere mere strøm selv, for å bli mere selvforsynt. Et tiltak kan være at alle nybygg kan få støtte til og ha solcellepanel.
Vi har også lyst til å si mye om klima og miljø, men det hjelper ikke å være ordfører for en dag da. Til det er temaet for stort. Men klima og miljø må nok heves på agendaen for de fleste bedrifter i Aure fremover.

0