Illustrasjon - Natur og idrett på Aure

AUREVEKA 2018

Aureveka 2014 arrangers i tidsrommet 18. - 27. juli

Siste uka i juli er det travelt å være innbygger eller gjest i Aure, for den som ønsker å få med seg alt som skjer. Da gjennomføres Aureveka, med mange ulike arrangement spredt utover hele kommunen. 

Nesten hver grend har sin dag, med mange faste innslag og noen nye. Og når folk møter opp og koser seg i lag, tyder det på at man har funnet den rette miksen av tradisjon blandet med nye aktiviteter. Av de nye aktivitetene i år kan vi nevne familiedagen hos Aure Bil og Fritid lørdag 21. juni. Firmaet åpnet ny butikk og verksted på Kjelklia for omlag ett år siden, og har et bredt tilbud innen bil og fritidsprodukter som de vil vise fram denne dagen. Ellers er bygdacupen i fotball er et fast innslag den første helga Aureveka. Laget som vinner høster heder og ære, og det er mye prestisje forbundet med cupen. Utefest på Aure Gjestegårdhører med, og sørger for ekstra god stemning. Foldfjordsdagen mandag 23. er først ute, med fokus på gamle håndverkstradisjoner og EM (Ertvågøymesterskap) i skotthyll. Tirsdag fortsetter med Vihalsdag der «Småbåtbygger tradisjon i Aure» er tema i år. Den tradisjonelle Bakkseterdagen på onsdag gir mulighet for å stifte nærkontakt med dyr og smake gammel seterkost, mens torsdag er det Nordlandets dag med natursti og andre familieaktiviteter. Ball og sildesuppe står på menyen. Fredag 27. er det sentrum sin tur. Der blir det torgsalg, salg i butikkene, tradisjonskost på Cafeen, andeslipp i Aureelva og ikke minst Auremesterskap i tautrekking. Og i tillegg skal årets Aurgjelding kåres. Lørdag er det åpen dag på Melland fort, Støttepunkt. Stedet har de siste årene blitt Aure kommunes mest besøkte attraksjon. Anlegget er godt tilrettelaget for alle, og det finnes mye interessant for både små og store. Lørdagen avsluttes med utefest på Vihals, der et av Norges beste liveband; «Rotlaus» spiller opp. 


Aureveka avsluttes med Klippfiskens dag på Kråksundet sjøbruksmuseum på Tustna, søndag30. juli, med lansering av boka om Jappe Ippes. Hollenderen som levde fra 1655 til 1718, er regnet som den første klippfiskgründeren på Nordmøre, og hadde sitt virke i samme område som museet ligger. Forfatter av boka, Daniel Ødegård, vil fortelle om historien og kunne signere i boka, som legges ut for salg.Og skulle man fortsatt synes det er for lite aktiviteter, finnes masse flotte turmål med oppmerkede løyper rundt om i hele kommunen. I år er Aure kommune blitt med i opplegget StikkUT hvor man kan samle poeng og konkurrere mot seg selv eller andre, og i tillegg har vi vår egen turkonkurranse 4 Fjell. Fiskemuligheter både i sjø og fjellvann bør absolutt utnyttes. Eller hva med å ta en båttur i vår mangfoldige skjærgård, gjerne med et innlagt måltid mat på ett av spisestedene i Lurvika, Mjosundet eller Ringholmen. Mulighetene er mange.Aure og Tustna er rett og slett et eldorado for aktive mennesker, og Aureveka utgjør bare littav alt som skjer. Sesongen avslutte med Toppidrettsveka 17.-19. august, der langrennseliten samles til rulleskifest i Aure og Trondheim.

0 0
Feed