Aure er løsningen

Aure er løsningen skriver Svein Monsø i dagens Tidens Krav.

 

 

Fergetilbud som knytter Hitra sammen med Aure vil revolusjonere veitrafikken nord i Møre & Romsdal. Aure er løsningen.
 
Næringslivet på Frøya og Hitra, med sin varierte industri, har behov for god og trygg kommunikasjon med resten av Norge og utlandet. Alle vet hva de blå næringene betyr, både på Nordmøre og i nabokommunene i Trøndelag. De er tett vevd sammen og utfyller hverandre til felles nytte og glede.
 
Fylkespolitikerne i Trøndelag og i Møre & Romsdal har skjønt dette for lenge siden. For oss i Møre og Romsdal er det viktig at vi kobler oss til industrien på Hitra og Frøya med denne forbindelsen. Trafikken vil gå begge veier.


Kjelklia i Aure sentrum er allerede i ferd med å bli et mangfoldig service- og handelssenter for oss innbyggere i Aure, og for mange som kjører gjennom kommunen.
 
Det siste tilskuddet her er Aure Bil og Fritid som har hatt en enorm vekst siden etableringen - selvsagt fordi de er dyktige, men også på grunn av beliggenheten. De har forstått dette med å være på rett sted til rett tid. 


Men det kan komme mye mer! Det er allerede stor trafikk gjennom kommunen nord - sør i aksen Kristiansund - Trondheim. Mange vet at det er omtrent samme reisetid som å kjøre E39 - men den store forskjellen er naturopplevelsen. Den er bonusen for å kjøre ytre vei.
 
Bobilturister er ofte å se over Talgsjøen om sommeren og takk for de store, flotte fergene som tar unna trafikken. Bobilturistene liker øyhopping og tar seg gjerne en tur til Smøla, og med den nye veien kan de etterpå hoppe over til Hitra og Frøya. Fantastisk. Mange vil applaudere Møre & Romsdal fylkeskommune og Trøndelag fylkeskommune for at de støtter Hitra og Aure for å få til dette sambandet.
 
Velkommen til ny ferge!
Svein Monsø

 

Kilde: Tidens Krav

0