Bedriftsbesøk Haltbakk Bunkers

Nytt tankanlegg på Veiholmen og flere er under prosjektering!


Tora Torset er økonomiansvarlig hos Haltbakk Bunkers AS, som også holder til på Gammelbrannstasjon, og har jobba her siden januar 2016.


Hvor mange ansatte har dere?
- På vår nye oppdaterte ansattliste står det nå at vi er 63!


Hva driver bedriften med?
- Vi kjøper og selger flere sorter drivstoff, som hovedsakelig selges/leveres fra våre fartøyer. I tillegg har vi noen landanlegg. Som for eksempel nede på kaia på Aure hvor man kan fylle bensin og anleggsdiesel, både fra land og fra sjøen. Vi selger også en god del oljeprodukter, vaskemiddel og oljevernutstyr.
Vi har et kontor i Bergen hvor Gunnar Gran, som er firmaets sjef og eier sitter. I tillegg jobber vår tekniske sjef og en selger fra vår avdeling i Bergen. Vi leier to lager på Dale i Kristiansund, så der er det noen ansatte. På Frøya fikk vi etablert en avdeling tidligere i høst. Det er to mann ansatt der. En tankbilsjåfør, som ble ansatt etter at vi kjøpte oss egen tankbil. I tillegg er det oss tre her på Aure, som stort sett holder orden i alle papirer. Og så har vi alle sjøfolka, som reiser frem og tilbake langs kysten.
I det siste har bedriften fått fokus på lærlinger. For øyeblikket har vi fire lærlinger ansatt, og det er jo bra. Det må vi nok fortsette med, siden den eldste vi har ansatt er en skipper på snart 77 år, så vi må nok drive med litt rekruttering, forteller Tora med et smil.


Nyheter! Skjer det noe nytt hos dere?
- Ja! Vi holder på å etablerer et tankanlegg på Veidholmen for eksempel, det har jo blitt et populært sted for mange. Vi vil hjelpe båtfolket slik at de slipper å frakte bensinkanner i bil langs veiene! I tillegg har vi flere tankanlegg under prosjektering.
Vi har alltid nye visjoner!


Hvor gammel er bedriften?
- Bedriften starta 1.mars 2015.


Har bedriften noen utfordringer?
- Koronasituasjonen har jo satt noen kjepper i hjulene hos oss, som sikkert hos veldig mange andre også. Det første var jo den store NATO-øvelsen som skulle skje nordafor i mars. Vi har blant annet avtale med både den Kanadiske og Franske marinen. Det ble det jo ikke noe av...
Vi leverer også en del til cruisebåtene som reiser langs kysten vår, og der skjer det jo heller ikke stort. Så derfra har vi mistet en god del omsetning. Men båtene våre kjører nesten som normalt, og vi har heldigvis ikke trengt å permittere så mange, og det er vi glade for!


Hvis du hadde vært ordfører for en dag, og fikk bestemme en endring, hva ville du prioritert for Aures næringsliv?
- Vi har jo drømt om å få ferjefri forbindelse til Kristiansund, kanskje, eller i hvert fall gratis overfart.
Ferge mellom Kjørsvikbugen og Hitra hadde også vært et stort pluss for regionen vår.

 

Foto og intervju av Thea Nedresæter

0