Bedriftsbesøk Tjeldbergodden utvikling

Hva er Hitra-fergas fremtid?

Et intervju med Arve J. Goa, daglig leder i Tjeldbergodden utvikling.

 

Hva er navnet på bedriften?
- Tjeldbergodden utvikling. Vi er et næringsutviklingsselskap som er eid av Equinor og Sparebank1, kommunene Aure, Heim og Hitra, og begge fylkeskommunene Trøndelag og Møre og Romsdal, pluss noen til.


Hvor mange ansatte har dere?
- Vi er to ansatte her.


Hva driver bedriften med?
- Det vi først og fremst jobber med er å få til mer aktivitet på utsiden av Equinor sitt metanolanlegg, og det har vi holdt på med siden anlegget ble bygd. Noe har vi fått til, og noe har vi ikke fått til. Vi jobber med rammebetingelser og markedsføring, og konkret med at vi eier et industriområde som vi leier ut. Vi har og et anlegg for å overføre kjølevann fra metanolanlegget over til industriområdet, som blir brukt til produksjon av fisk på land.


Nyheter! Skjer det noe nytt hos dere?
- Nå jobber vi med ferga over til Hitra og tiden nærmer seg for å fatte en beslutning. Fylkeskommunene jobber med å utrede dette fram mot beslutninger som vi håper skal komme i forbindelse med budsjettbehandlinga nå før jul. Begge fylkeskommunene samarbeider om dette, siden ferga skal gå fra ett fylke over til et annet. Dette har vi jobbet med i nærmere tjue år, og nå er vi klare for å få en beslutning! Ellers så jobber vi med å videreutvikle det vi har. Og vi har hele tiden tett dialog med Equinor.


Hvis du hadde vært ordfører for en dag, og fikk bestemme en endring, hva ville du prioritert for Aures næringsliv?
- Da ville jeg fått etabler ferga, siden vi har jobba så mye med det! Vet ikke helt om en ordfører har makt til det da...

 

(Tekst og bilde av Thea Nedresæter)

0