Sletta Verft AS med ny stor kontrakt!

For vel en måned siden kom nyheten om at Sletta verft i Aure hadde inngått kontrakt på tre nybygg. Nå har de fått enda en ny båt.

 

Aure Næringsforum gratulerer Sletta Verft. Dyktige folk!

 

Denne gang er det Håløy Havservice på Engenes nord for Narvik som skal bygge båt i Mjosundet.

 

– Dette er et stort og viktig løft for Håløy Havservice, samtidig som det er nødvendig for å kunne følge med i utviklingen. Utstyret blir større og oppdragene tyngre i havbruksnæringen, og med det følger behovet for båter i denne størrelsen. Vi er veldig fornøyd med designet og ser fram til å få en kraftplugg av en båt levert fra Sletta verft, klar for å håndtere tunge arbeidsoppgaver. Vi ser også fram til samarbeidet med Sletta Verft, sier Remi Rønning, daglig leder i Håløy Havservice AS i en pressemelding.

 

Nordmørsprodukt
Båten har fått typebetegnelsen Macho 25W og er optimalisert for svært tunge havbruk service-operasjoner og for bruk i eksponerte kystområder.

 

Fartøyet er designet av Møre Maritime i Kristiansund, som skal levere komplett design og tegningspakke til Sletta Verft.

 

Båten er et hybridfartøy med et topp moderne dieselelektrisk anlegg med ekstra stor batteripakke.

 

– Det påregnes betydelige miljøgevinster og årlige drivstoffbesparelser sammenliknet med tilsvarende konvensjonelle konsepter. Prosjektet er støttet av Enova, heter det i pressemeldingen fra Sletta Verft.

 

Over 500 millioner
Sletta Verft har nå hele 13 båter under bygging med en samlet kontraktsverdi på over 500 millioner.

 

– Vi har dermed full beskjeftigelse godt inn i 2022, sier daglig leder Kåre Sletta, som mener kontrakten befester det gode samarbeidet som har vært mellom Sletta verft og Møre Maritime gjennom mange år.

 

Kilde: Tidens Krav

0